Events op de Veluwe

Escapegame Kraak de Kist

Escapegame in jouw accommodatie

De mysterieuze, massief eikenhouten kist van 50 kg is niet te missen. Het doel is om binnen een uur alle raadsels, cijfersloten en andere puzzels te ontcijferen. Alle aspecten van een escaperoom zijn terug te vinden, maar er is één groot verschil: de kist kan bij jou in de vakantiewoning worden gekraakt.

Wat krijg je als je de escapekist huurt?

  • De escapekist. Deze is 80cm lang, 50cm breed, 50 cm hoog en ruim 50 kilo.
  • Toegang tot de unieke Kraak de Kist escape app. Via deze app ontvang je instructies en een introductiefilmpje. Tijdens het spelen tikt een countdown klok, kun je hints opvragen en houden we de spanning erin met achtergrondmuziek.  Aan het einde zien jullie hier de eindscore en lopen we de kist nog door op de knelpunten met een filmpje. De eenmalige code hiervoor ontvang je per mail.

 Wij bezorgen de kist bij u vakantie accommodatie of je komt de kist zelf ophalen in het dorp en deze breng je na afloop weer terug.

Extra informatie Kraak de Kist

  • € 39,- per kist
  • 2-6 personen
  • Groepen mogelijk op aanvraag
  • Duur: ca. 2 uur per kist
  • Keuze uit 2 verschillende kisten
 

Kist 1: Ontrafel het mysterie van de kunstroof...

In de kroeg zitten twee mannen te praten. Ze bedenken een plan om snel geld te verdienen. De Heineken ontvoering lijkt een ‘mooi’ voorbeeld alleen zullen ze geen mensen kidnappen maar willen ze een kunstroof beramen waarmee ze misschien wel de beroemdste schilderijen van Nederland zullen stelen.

De doeken hangen in het goed beveiligde Kröller-Müller museum. Ze besluiten te gaan posten en uit te vinden hoe de routing is van de bewakers. Ze zoeken minutieus uit hoe de alarminstallatie werkt en zoeken naar zwakke plekken in de beveiliging.

Tijdens besprekingen in het Kröller-Müller museum is duidelijk dat het bekend was dat er één raam niet goed beveiligd was. Dit is meerdere keren besproken bij de bewakers en dit was ook de dieven niet ontgaan.

Op maandagavond 12 december 1988 om kwart voor negen ‘s avonds is het zover. De dieven slaan toe en stelen drie wereldberoemde doeken van Vincent van Gogh. Het Weefgetouw met wever, de Aardappeleters en de Uitgebloeide zonnebloemen. Op het moment van diefstal zijn er twee bewakers aanwezig. Het alarm wordt direct opgemerkt. Via de portofoon wordt de tweede bewaker geïnformeerd. Hij is dan met zijn ronde bezig. Hij belt na 1,5 minuut ook de politie, die na 7 minuten op locatie is. De dieven zijn er dan al vandoor met de drie schilderijen en het enige aanknopingspunt is, dat de auto waarmee de diefstal is gepleegd Franse kentekenplaten zou hebben.

Kun jij door middel van opdrachten, puzzels en geheime luiken de schilderijen terugvinden?

 

Kist 2: Help zoeken naar Blackbirds treasure...

Schip Ahoy luitjes. Poe, deze kist is zo zwaar als een anker.

Ik ben kapitein Hornigold. Deze buit had ik nog tegoed van kapitein Blackbeard. Ik ken die vervloekte vrijbuiter nog van vroeger, ik ben degene die hem het enteren het het kielhalen heeft geleerd. Alles wat hij nu weet. In 1716 kwam hij bij mijn bemanning als lichtmatroos. Al snel klom hij op en kreeg hij van mij de leiding over een gewonnen sloep. Samen met die landrot heb ik een hoop schepen geënterd en buit gemaakt. Op 22 oktober 1717 hebben we twee schepen leeggeplunderd. Waaronder deze kist op de Good Intent van Dublin. Blackbeard vertelde me dat dit een waardevolle schat was, maar verdoezelde deze.

Met de komst van gouverneur Woodes Roger werd besloten veel piraten gratie van de koning te verlenen. Ik besloot amnestie te nemen en verliet Blackbeard en de kapiteins. De verdoezelde schat van de Good Intent beloofde Blackbeard mij en zo kreeg hij de leiding over onze vloot.

Duizend bommen en granaten. Volgens mij heeft Blackbeard, die oude dronkenlap, mij belazerd want er zit geen sleutel bij. Het is alle hens aan dek. Helpen jullie me mee de kist te openen stelletje vrijbuiters? Dan delen we de schat.

Ik sta met jullie in contact via het moderne kijkvenster. Blackbeard heeft mij aanknopingspunten gegeven, die vinden hier en kunnen jullie altijd bekijken. Geef het als jullie verder komen door aan mij. Dan geef ik de nieuwe aanknopingspunten door.

Alle trossen los!
Kapitein Hornigold

 

Trailer kraak de kist